lauantai 9. joulukuuta 2017

Motivaation lähteillä

Oon jo pidempään luonnostellu tätä tekstiä motivaatiosta ja siis nimenomaan laihdutukseen. Oon nyt pojan syntymän jälkeen laihdutellut pikkuhiljaa pois raskaudessa tulleita massiivisia määriä kiloja ja niitäkin on vielä se 7kg jäljellä. Poika täyttää helmikuussa 2v. Mulla on siis mennyt piiiiiiitkä aika siihen mihin joku pystyy silmänräpäyksessä. 1,5v ollaan menty kokoajan piiiikkuhiljaa alaspäin, ja tässä onkin homman juju: KOKOAJAN alaspäin ⬇. Ei jojoteltu kesää varten, ei oltu kitukuureilla eikä varsinkaan asetettu älyttömiä -10kilon tavotteita ja unohdettu niitä heti kun on päästy lähelle. Vaan pitkäjänteisesti pudotettu kilo kerrallaan.

Tämähän onkin se mikä syö motivaatiota tässä hommassa varmaan tehokkaimmin. Aika. Kun kaiken pitäis tapahtua nyt heti. Jengistä on tullu kärsimätöntä ja hitaat aidot elämäntapamuutokset on unohdettu. Ei itelläkään oo hei sit se yks kerta kun oon aatellut että nyt lähtee. Otan kovan tahdin ja menoks. Kuitenkin oon havahtunut jostain jätskilaarin ääreltä epäonnistuneena ja ärsyyntynyt koko hommaan koska mulla on tullut heikko olo, mässyhimo tai aito nälkä. #fitnesslife sai mun aineenvaihdunnan niin jumiin että kuvittelin sen olevan normaalia kun olin 1200kcal dieetillä ja painonputoominen oli tuskaa. No ei se ole. Raskauden jälkeen meinasin hypätä samaan kelkkaan taas kerran mukaan mut onneks en. Enhän mä olis jaksanut mitenkään valvovan vauvan kanssa. Se on pelottavaa että silti tollasta mulle koitettiin tuputtaa. Kyllä on siinäkin hieman kyseenalaistamisen paikkaa ja aika katsoa myös ammattilaisten peiliin jos noita käy ehdottamaan.

Tällä hetkellä syön (nyt kun tiukempi vaihe on ohi) +2600kcal per päivä ja paino pysyy samassa. HUOM minä myös liikun todella paljon joten en tätäkään voi missään nimessä mainostaa kaikille sopivaksi. Voin myös paljastaa että hiilareita menee treenipäivänä about 250g kurkusta alas ja sen mä tarviin että jaksan. Kilot on kuitenkin tippuneet isommillakin kaloreilla oikein hyvin ja homma on toiminut ihan erilailla kuin koskaan ennen. Kroppakin toimii tosi hyvin. Tosin se myös reagoi mielenkiintoisilla vatsavaivoilla mikäli syön sontaa. Eli herkistytty on vähän sokerille, mikä nyt ei ole huono juttu mutta cheatpäivän kyllä tuntee nahoissaan.

Mun motivaatio taas tulee ja menee. Niinkun varmaan kaikilla elämä on niin paljon muutakin kuin laihdutus. Niin sen pitääkin olla. Hyvä tavoite auttaa kuitenkin jatkamaan ja oikea asenne. Oon Lauran kanssa kehittynyt enemmän henkisesti kuin muiden ja siinä on toinen avain. Ajattelen asioita eritavalla. Vaikutan niihin asioihin mihin voin itse vaikuttaa ja muiden koitan antaa olla. Ei ne valot risteyksessä vihreäksi karjumalla vaihdu. Tammikuussa iskee aina motivaatiopiikki ja sillon höyrytään taas vähän erilailla eteenpäin mutta just tällä hetkellä on hyvä näinkin. 😊👌.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista.