tiistai 10. lokakuuta 2017

painon vaihtelu konkreettisesti parin päivän sisään.

Noniin nyt ajattelin näyttää miltä nestevaihtelut kirjaimellisesti näyttää mun kehossa pelkissä luvuissa mitattuna. Voin rehellisesti sanoa että eilen otti ehkä eniten maailmassa päähän kun kävin ottamassa viikkopunnituksen. Meillä oli leiriviikonloppu ja treenasin kolmena päivänä kuusi kertaa joten keho oli tosi nesteinen ja tiesin sen. Viikkopunnitus tulos oli siis surkeat -100g. Paino oli eilen siis 96,6kg. Pikakelataan tähän aamuun ja lepopäivän jälkeisiin tunnelmiin. Paino on tippunut eilisestä -800g ja paino on siis 95,8kg eli -100g alempana kuin se on ikinä nyt ollut. Mulla on siis KILON sisällä nestevaihteluita 24tunnin sisään. TÄSSÄ on nyt se syy minkä takai joka päivä vaa'alla ravaaminen kääntyy jossakin vaiheessa itseään vastaan. Viikkotasolla jopa saattaa olla tosi paljon eroja ja se mihin paino tasaantuu kannattaa katsoa tosiaan siis maksimissaan kerran viikossa. Nyt otin itse tänäänkin koska mä tiesin tän mun kropasta ja halusin konkreettisesti näyttää teillekin miten homma saattaa mennä jos on nesteille herkkä.

Mun virallinen tulos nyt on ja pysyy tuolla sivupalkissa MUTTA itse tiedän ett mun tasapainoinen ns varmaan oikea paino on noin 96kg:n luokkaa.


Periaatteessa jos olisin muutama vuosi takaperin saanut tuollasen tuloksen, oisin varmaan tehnyt jotain tyhmää niinkuin joko luovuttanut ja mässännyt, TAI multa ois pudotettu kaloreita heti eikä annettu aikaa kropalle tasaantua. Voin jälleen myös kertoa että ei ollut edes ihan helppoa eilen pitäytyä suunnitelmassa kun mies tilas pizzaa päivälliseks. Mä en itse häntä aio millään lailla estää koska ei hänen tarvitte laihduttaa ja mun on tehtävä omat valinnat. ONNEKSENI hää ei usein tollasta edes tee joten kerrankos sitä. Lokakuun herkuton on siis elossa edelleen ;).

Oon niin tyytyväinen että mun pää nykyään kestää näitä juttuja ja se on suurimmaksi osaksi tiedostamisen sekä ihan tiedon ansiota. Mitä enemmän opin tuntee omaa kehoani sitä helpompaa on tajuta miksi jotain käy. Tästä syystä pt:t jotka tekee ruokavaliot niin että niitä noudatetaan sokeasti on sekä hyvä että huono juttu. Hyvä siksi että sen alkutiedonmurusen saa heistä ja huono silloin jos on monta vuotta jo ollut jonkun ohjattavana eikä koskaan itse opiskellut miten olla omillaan tulevaisuudessa sillä siihen hyvä pt pyrkii, ohjaamaan asiakkaan oikealle polulle, muttei pitää kädestä kiinni koko elämää. Rantalan Hanna korosti tätä musta hyvin aina kun jutskailtiin... pitää myös itse opetella samalla, hän tekee vain rungon. ELi opetelkaa myös itse tuntemaan kehojanne. Tietäkää miksi jotain tapahtuu niin se helpottaa nupin selviämistä noina päivinä :).


5 kommenttia:

 1. Tähän liittyen minun piti jo aiemmin kysyä asiasta. Eli milloin tiedät hitaassa laihdutuksessa painosi oikeasti tippuneen?

  Olen tällä hetkellä tilanteessa, jossa voisi tiputtaa noin 3-5 kiloa painosta. Ei pakko, mutta voisi. Hitaasti se on tarkoitus tehdä.

  Jos otat virallisen painon aina maanantaisi , niin mistä tiedät sen oikeasti tippuneen?
  Itsekin kun viime viikon maanantaina painoin 61,9 ja tiistaina aamulla 61 kg. Loppuviikosta taas jotain tältä väliltä ja tämän viikon maanantaina 61,7 kg.

  Itsellänikin kun paino vaihtelee helposti puoli kiloa tai kilon, riippuu mitä on syönyt, juonut ja miten on liikkunut. Ja vielä vähän kuun asennoistakin riippuen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm mitenhän vastaisin niin että sen ymmärtää muutkin kuin minä 🙈😁. Mä teen tätä juurikin nyt vähän pitempijänteisesti koko ajan sitä kroppaa kuunnellen niin mä tosissaan oon alkanut huomaamaan nesteiden kerääntymisen.
   Tällön tiiän mitä vähän niinkun odottaa vaa'alta. Ja kuun asento todellakin vaikuttaa 😂😉 ja tällön joutuu tosissaan itelle selittää että se parikin kiloa voi olla nestettä.

   Hitaassa pudotuksessa ehkä parasta on kattoa yleissuuntaa. Ottaa joku tähtäin ja tähdätä siihen. Eli mulla kun esim on mahd lähelle 90kg joulukuuhun niin se on mun tähtäin mutta kuhan käyrä on aleneva niin ei hätää 😊.
   Aukeskohan yhtään 🙈

   Poista
 2. Itse kun pidin jossain vaiheessa enempi kirjaa painostani ja kävin vaa'alla myöskin sen kerran viikossa, niin tietoisesti valitsin punnituspäiväksi torstain, että ehti kroppa palautua viikonlopun mahdollisista herkkuhetkistä ja niistä saadut mahdolliset boostit näkyi jo vaakalukemassa. Oma pääni ei ehkä siihen aikaan olisi kestänyt maanantaipunnituksia, joten vähän joutui pelailemaan, että pysyi mieli kirkkaana. :D Hienosti sulla homma etenee ja hienoa, että pää pysyy mukana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakin vielä pää on pysynyt, onneks. Mä mietin myös tota to-pe punnitusta mut nyt ainakii viel ma punnituksilla on saanut ns tulosta 👍😊. To-pe paino on aina alempana just koska mullakin on cheatti lauantaisin (paitsi nyt lokakuun) niin se boosti tosiaan näkyy vasta loppuviikosta. Ehkä täytyy sit alkaa miettii tota jos alkaa näyttää siltä et tulos ei tosiaan ma näy yhtään.

   Poista
  2. Ja tietysti, jos cheatti on joka viikonloppu ja se on aina suurin piirtein samanlainen, niin sen vaikutuksetkin on jotakuinkin samanlaiset, jolloin maanantaipunnituksillakin suunnan pitäisi olla aina aleneva suhteessa edelliseen maanantaihin. Että siinä mielessähän sillä punnituspäivällä ei ole väliä. Mutta jos cheattailee/herkuttelee vaikka parin tai kolmen viikon välein, kuten itse tein, niin silloin loppuviikon punnitus on luotettavampi. Tsemppiä herkuttomaan lokakuuhun! :)

   Poista

Kiitos kommentista.