perjantai 25. elokuuta 2017

Henkinen niskalenkki

'Söin kahvipullan, joten mitä väliä vaikka vetäisin koko päivän läskiksi kun en kerran ollut ilman herkkuja'. Käsi sydämmellä kuinka moni muu teistä on ajatellut joskus näin? Mä ainakin lähes joka kerta kun oon ollut esim vierasilla ja siellä myös osin kohteliaisuussyistä olen syönyt tuon nimenomaisen kahvipullan, mutta muuten ei ole ollut tarkoitus herkutella. Oon ajatellut päivän olevan pilalla joten oikeastaan ihan on se ja sama vetää kerta kiellon päälle ja syödä lisää.

Eilen käytiin kaverin kanssa ensin uudessa sellaisessa pizzapaikassa lahdessa. Ravintola nimeltään Horus (voin muuten lämpimästi suositella). Kyse oli todella siis italialaistyyppisestä pizzapaikasta ei mistään kotipizza, rax yms paikasta missä saa myös kebabia. Vaan puhtaasti pizzat myytin sliceinä ja päälliset olivat tuoreita. Itse otin 2x slicen ja vettä. Päällisenä mulla oli tuoretta tomaattia, rucolaa, ilmakuivattu kinkku sekä parmesanlastua ja loraus balsamicoa, toinen oli vahingossa tilattu mozzarella. Eli aika upeat täytteet. Pizza ei uinut juustossa joten koin tämän ihan ok ruuaksi silloin tällöin. Lisäksi päätettiin mennä pieneen kahvilaan (kahvila Oskari) ja siellä otin kahvin sekä brownien koska voin. Oli jotain maailman vapauttavinta nauttia se yksi brownie palanen sekä kahvi ilman huonoa omaatuntoa. Oikeasti pari vuotta sitten laihduttaessa tää ei olisi tullut edes kyseeseen.


Olisin ollut himassa yksin syömässä kanaa ja kasviksia, koska olisin ahdistunut ihan kauheasti ulkonasyömisen ideasta. Nyt tunsin kyllä kuinka ajatuksissa oli edelleen kaapeissa lauantaita odottavat salmiakkisuklaakuulat mutta ne jäi odottamaan. Päätin että lauantai on joka tapauksessa mun cheat päivä ja yks extempore brownie ei kokonaisuutta kaada. KOKONAISUUS. Se on nyt ratkaiseva avain tässä koko hommassa. Voin halutessani viettää myös sosiaalista elämää joskus syöden sen kahvileivoksen ja jättää herkuttelun siihen. Ajatustyötä on tähän pisteeseen joutunut tekemään aika paljon mutta olen niin iloinen että vihdoin mulla on ajatustyö edes aluillaan oikeaan suuntaan.


Mä söin eilen aikalailla kalorien sisään, vaikkakin enemmän varmasti sokeria ja rasvaa kuin normipäivänä mutta mitä väliä? Eihän se mun koko viikkoa kaada missään nimessä. Se jos olisin vedellyt siihen muuta päälle olisi taas aivan varmasti kaatanut viikon tuloksen. Oon omasta mielestäni nyt hyvässä tasapainossa. Tässä tilassa on myös mulle suotuisinta pudottaa liikakilot veks. Tunnen itseäni jo sen verran että kun kerran jotain opin ja se avautuu oikein mulle niin se kyllä usein sitten jää voimaan. Henkinen niskalenkki övereistä on selkeästi alullaan.


Kohta vetämään perjantaitreenit ja hyvällä fiilarilla viikonloppuun.

4 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä!
  Koska sitähän on ns. normaalipainoisen elämä. Nautitaan kun halutaan ja muu aika syödään perus terveellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis just näin 😍. Mut on kyllä vienyt KAUAN tämäkin saada toteutumaan käytännön tasolla 🙈. Noh parempi myöhään kun ei ikinä 😊🤔

   Poista
 2. Juuri näin. Itse olen myös oivaltanut paljon kesän aikana. Vanhat tavat istuvat lujasti kuten työtä joutuu tekemään joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Mutta onneksi se työkin alkaa tuottaa pikkuhiljaa tulosta :)

   Poista

Kiitos kommentista.