torstai 19. tammikuuta 2017

Tarkempi ruokapäiväkirja

Mietin että kiinnostaiskohan lukijoita tietää kuinka paljon mää oikeestaan syönkään? Toisaalta kuvista saa kyllä hyvän kuvan, mutta ehkä tällanen tarkempikin kiinnostaisi. Itsehän en ole kellekkään ruokavaliosta maksanut vaan olen itse tehnyt kyseisen ruokavalion laskemalla sen itselleni. En siis riko mitään sopimuksia yms 👍😊. En suosittele ketään kokeilemaan, sillä kaikilla on ihan oma aineenvaihdunta mutta muutamia yleispäteviä juttuja musta tässä safkiksessa on.
1. Syön tasaisesti koko päivän eli 5x per pv.
2. Juon vettä VÄHINTÄÄN 3L usein 4.
3. Kaikki ruoka on suolatonta ja mausteetonta vielä kaupassa. Lisään kaiken siis itse.
Noi nyt on sellasia mitkä lähes kaikki tiesi joka tapauksessa.
Sitten lähetääs liikenteeseen.
Aamupala:
60g kaurapuuro
100g raikkari
100g mikä tahansa marja
5g pähkinäöljyMä teen puuroni mikrossa. Tarpeeks vettä ja aikaa niin siitä saa hyvää. Enkä käytä pikapuuroa. Vaan siitä kilon elovenan säkistä vedän hiutaleet. En tykkää niissä pikapusseissa kun on aivan älyttömästi lisättyä sokeria. Ei ole sama asia.

Lounas:
50g hiilari
100g prode
10g rasva
Kasviksia

50g riisi, 100g 10%jauhis, öljyä ja kasviksia
Joskus teen riisin, bulgurin ja makaronin sijaan perunaa mitä tulee about 220-230g lautaselle. Yleensä syön lounaan about klo 12. Mulla on myös lihat yleensä valmiina mutta hiilarit teen 'tuoreena' kasvisten kanssa joka aterialle. Niissä kun ei kauan mee.

Välipala:
Tää vaihtelee, mut usein näin
Maitorahka / korvaava prodejuttu
Banaani
20g pähkinöitä, usein cashewVälipala on semmonen hetki päivästä että syön vähän mitä huvittaa. Eli ei oo niin tarkkaa. Esim prodeletut banskun ja maapähkinävoin kanssa ei vastaa propudin ja noiden arvoja. Pääpiirteittän kuitenkin syön niin tarkkaan että tässä on HIEMAN joustovaraa.

Päivällinen:
50g hiilari
100g prode
5-10g öljy
150g kasvis

Mmmmm ehkä mun lemppari yhdistelmä
 Päivällinen on siis sama kuin lounas. Ainakin vielä. Selvää on että jossain vaiheessa vähän vähennän kaloreita ja jaan uusiks päivän safkoja jotta aineenvaihdunta pysyy hereillä koko ajan.

Iltapala:
Samaa kaavaa kun välipala mutta ei banskuja.
Esim 5valkuaista ja 2keltuaista.


Iltapalalla en nauti enää turhia hiilareita. Hyviä rasvoja ja prodee. Se pitää parhaiten nälkää 👍. Plus lihakset saa vähän rakennuspalikoita.

Lisäravinteina käytän sit kans jotain mut niistä voin tehä oman kirjotuksen jos sellanen kiinnostaa. Kuitenkin musta puhdas hyvä ruoka on se kaiken a ja o 💪. Miltäs kuulosti. Tosta voi helposti selvittää paljon syön kaloreita ja nähdä että ihan hiirenruuilla en mee eteenpäin 😉.

4 kommenttia:

 1. Näyttää hyvälle nuo potut! Miten oot valmistanu ne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on hyviä 👍😊. Eli perunaa ohueks leikattuina lohkoina sitte kulhoon 10g öljyä, mausteita ja uuni kiertoilma 200. Sitte 18min ja vähä sekottelee ja sitte aikaa n 10-15min lisää.

   Poista
 2. Nom, nom, hyvältä näyttää.

  Ihailen, jos jaksat syödä näin puhtaasti :-). Eroaako sun treenipäivien syöminen millään tavalla lepopäivien syömisistä?

  VastaaPoista
 3. Ei eroo 😊. Opettelen nyt nimenomaan ensin tän ja sitte vasta kikkailut lepo ja treenipäiville 😊😉. Ruokia vaihtelen kuitenki aika paljon ni pysyy mielenkiinto

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.