tiistai 4. lokakuuta 2016

Kahden maailman välissä

Mun on pakko kirjottaa tästä koska se minua häiritsee. En mene sanoja tai mielipiteitä laittamaan kenenkään suuhun, nää on vaan mun yleisiä havaintoja mitkä tuntuu hassulta. Kahdella maailmalla tarkoitan crossfittiä sekä kehonmuokkausta jota kutsun nyt fitnekseksi tässä yhteydessä. 💪

Oon tässä parin kuukauden aikana huomannut sellasen pienen molempi puolisen kuilun näiden kahden harrastuksen välillä. Varsinkin kun molemmat on 'pinnalla' ja musta molemmat käsitetään elämäntapana ja tyylinä. Välillä oon huomannut sellasta pikkuruista piikittelyä esim mun crossfit harrastusta kohtaan tai jos ei piikittelyä niin ainakaan fitness tyypeillä ei oo hajuakaan mistä on ihan aidosti kyse ja siksi ei myöskään kauheasti arvostusta lajia kohtaan.


Samoin tapahtui myös crossfit salilla. Kuulin näitä kommentteja vain sivukorvalla ja ne ei liittyneet muhun siis mitenkään mutta sivuheittoina kuulin esim että tuo bikinifitness turhake liike. Ei mitään hyötyä jne. Kyseessä oli vain heitto mutta se sai mut miettimään mistä tollanen asenne molemminpuolin johtuu. Mun paras veikkaus on se ettei yleensä tosissaan jompaa kumpaa lajia harrastavat tunne juurikaan sitä toista lajia. Harvoinpa bodareita näkee crossfitissä ja yhtä harvoin uskoisin crossfittareiden käyvän salilla jotain pikkuliikettä pumppaamassa koska siitä ei heille ole välttämättä mitään hyötyä.
Kehonmuokkauksessa on kyse usein pilkuntarkoista ruokavalioista sekä hyvin suunnitellusta saliohjelmasta joka tukee juuri sun kehitystä. Jos tarvitaan pakaraa sitä hiotaan maailman loppuun saakka. Kovaa hommaa. Crossfitissä on pakko olla monipuolinen ja treenata lähes joka päivä eri asioita, painottuen välillä omiin heikkouksiin. Voimannostoa, aerobista ja voimisteluliikkeitä tasaisesti. Liikkuvuutta unohtamatta. Ruokaa syödään lajia tukien ja harvoin ollaan kovilla dieeteillä.

Mua henkilökohtaisesti viehättää ihan hirveästi molemmat lajit. Mä rakastan kuntosalia vaikka se välillä käy aivoon kun pitää just hinkata ja oon kyllä aivan rakastunut myös crossfittiin. Juuri siinä vaihtelu on parasta. Väitän myös että mun kunto fyysisesti tulee olemaan hemmetin paljon kovempi crossfitin ansiosta. Tosin voisin ilman niitä voimisteluharjotteita elää koska oon ihan kakka niissä 💩. Oon myös todennut että koska en kummassakaan koskaan tule olemaan huippu, saan harrastaa molempia just niin paljon tai vähän kuin tykkään. Toivoisin vain että molempien lajien edustajat joutuis kokemaan kummankin lajin hienouden. Ymmärrys kasvais exponentaalisesti sillä sielussaan nuo lajit peilaa tpisiaan niiden harrastajien intohimon takia ❤.

2 kommenttia:

 1. En ole kamalasti perehtynyt crossfittiin, mutta tämän postauksen myötä lueskelin siitä erilaisilta nettisivuilta. Kuulostaa tehokkaalta harjoittelulta!

  Fitnessiin olen perehtynyt enemmän ja täytyy sanoa, ettei siinäkään voi keskittyä vain omiin vahvuuksiin - siinähän on hiottava kaikkia lihaksia, oli ne pieniä tai isoja. Totta kai siinäkin hommassa kisaajilla korostuvat ne olkapäät, jalat ja peppu, mutta ei niitäkään yksin voi kehittää tai on todella epäsuhtainen :D

  Olisi hienoa, jos voisit vaikka tehdä jonkin postauksen siun crossfit-treenistä; mitä tehdään, miten ja kuinka kauan! :) Voisi kokemattomammatkin kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis kirjotin ehkä hieman epäselvästi, tarkotin juurikin että kehonmuokkauksessa nimenomaan muokataan kroppaa tiettyyn muottiin eli jos persikkaa tarvitaan niin sitä sit pumpataan 😊. Anteeks olin hieman epäselvä. Kokonaisuuden pitää olla kunnossa, mutta sillä keholla ei pakosti tarvitse lajin takia pystyä esim voimaharjoitteluun.

   Joo voisin mä joistain treeneistä vaikka tehdäkin jutun 👌. Ne vaan tosiaan päivittäin vaihtuu niin melkein se kandee tehdä yhdestä crossfit viikosta millaisia harjotuksia sattui kohdalle. Ihana laji on. Suosittelen kokeilee rohkeesti 😁.

   Poista

Kiitos kommentista.