Sivut

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Mahan tilanne raskauden jälkeen

Ensimmäisenä täytyy sanoa anteeksi kaikille ketkä odotteli alkukuvia, en nimittäin ole niitä saanut vielä otettua. Pieni kaaos täällä kotosalla ollu pari päivää niin kaikkeni yritän huomenna ne ottaa. Halusin kuitenkin jotain pientä alkumakustelua antaa ja nappasin kuvan (huonon tosin) mun mahan tilanteesta. Aika karua katseltavaahan se oli että välillä mietin tota palautumista noin muutenkin. Tosin synnytyksestä ei ole edes viittä viikkoa että ehkä mä nyt annan itselleni vielä hetken aikaa ja sitä kuuluisaa armoa ;). Silti en halua mitään kyllä se siitä kommentteja lähipiiriltäkään koska tiedän että tää vaatii aivan ÄLYTTÖMÄN määrän duunia taas. Minkäs sille voi kun ei läksyä edelliseltä kerralta kokonaan opittukaan ja raskaus löi lisää löylyä kiukaalle painon muodossa. Taistelu alkaa alusta mutta senttiäkään en periksi anna ja kuntoon aion päästä :).

Mun arvet.
Mullahan raskausarvet tuli siis tyyliin kahden päivän aikana joulun aikaan kun supistelin niin rankasti että vatsa antoi periksi. Ylävatsaan ei tullut arven arpea mutta alavatsa repesi kyllä ihan tonne alas saakka. Toi kuva vielä hieman vääristää ja näyttää ns paremmalta kuin mitä todellisuus on. Läskin määräkään ei tästä selviä mutta sitä on.

Oon nyt käynyt lähes joka päivä vaunulenkillä, ja saanutkin sen pituuden pidennettyä jo lähes tuntiin :). Polvet vähän huutaa hoosiannaa painon vuoksi mutta painoa kun saa pois, pitäisi polvien ja niveltenkin tilanteen parantua. Selkä tykkää kävelystä nimittäin niin paljon etten todellakaan aio noita polvia nyt sen enempää huolehtia, koska ne on mulla muutenkin aina olleet huonot ja niihin auttaa vaan se painonpudotus ja varovaisuus.

Ruokailut sujuu nappiin. Vähän jopa hirvittää näin sanoa, mutta oon itestäni älyttömän ylpee :). Syön noin 4-5kertaa päivässä, vähän riippuen miten oikeasti kerkeän Topiakselta. Yleensä 4. Aamulla puuroa voisilmällä ja raikkarilla, lounas ja päivällinen kotiruokaa niin että nälkä lähtee ja välipala on yleensä rahkaa, hedelmää ja leipä. Oon arvioinut että noin 2000-2500 kcal paikkeilla ollaan päivittäin. Siihen kun lisää about viikottaisen herkkupäivän joka meillä oli esim nyt maanantaina ja söin pienen 100g suklaalevyn sekä muutaman lakun niin keskiarvo on tuossa haarukassa.

Mun välipala tältä päivältä :).
Nytpä tuo Topsu tuolla heräileekin eli häntä kaitsemaan. Koitan myös Topiaksen 1kk neuvolakäynnistä saada kirjoitetuksi sillä siellä tuli vähän painoa ja pituutta mitattua :)

4 kommenttia:

 1. Olet päässyt jo vauhtiin! Mahtavaa, perisi ei anneta. Ihana pieni pallero on jo kasvanut :-D
  Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei todellakaan anneta :). Onneksi alku on ollut ihan kiva tosiaan. Voi meijän pulla on jo iso poitsu ;). Ainakin äiskän mielestä kasvaa liian lujaa :)

   Poista
 2. Olen vanha lukijasi ja aina välillä piipahdan lukemaan kuulumisiasi. Onnittelut näin vähän viiveellä pojan syntymän johdosta ja tsemppiä uuteen elämänvaiheeseen! Itselläni on kolme lasta eli kolme raskautta takana ja joka kerta palautumiseen on mennyt aikaa. Ja arpia on tullut joka kerta. Niistä piti kirjoittaa, että ne onneksi haalenevat ihan itsekseen ajan kuluessa eli siitä punaisesta väristä tulee valkeaa ja hyvin huomaamatonta. En nyt äkkiseltään muista kauanko siihen menee, mutta kyllä ne ajan kanssa ihan oikeasti himmenevät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka sinulle ja kiitos paljon :). Kyllä toi niin rankka kokemus kaikenkaikkiaan vaan oli että en todellakaan oleta heti olevanikaan samassa kunnossa kuin aiemmin, mutta sinne vielä päästään :). Pienin askelin. Mullahan tosiaan on raskausarpia entuudestaan lihoamisen johdosta joten onneksi tää nyt ei ihan järkytys ollut. Toki ei todellakaan tässä mittakaavassa, mutta luotan että nää tosiaan vaalenee pikkuhiljaa. Hetki siihen tosiaan menee mutta ei mulla onneksi niin kiire ole :)

   Poista

Kiitos kommentista.